Imádom az Olasz konyhát!!!! Szerintem sokan vannak így ezzel. Ezek a receptek eredeti Itáliai ízeket elevenítik fel. Kóstoljátok meg mindet.
Gyúrt tészta készítése alaprecept:
Szinte minden eredeti olasz tésztaétel alapja a gyúrt tészta. Ebből készül a cannelloni, lasagne, tortellini és persze mindenféle metéltek. Aki szeretné elsajátítani például a szines tészták készítését, hát akkor annak is itt a helye. Én kipróbáltam őket, nagyon egyszerű, meg sem közelíti a boltit. A család is szereti, rólam nem is beszélve!!!
A jó minőségű tésztához 100g lisztre 1 tojást számítunk. A tojás mennyiségét vízzel pótolva lehet csökkenteni. De mért is tennénk, mikor nálunk is lehet jó minőségű házi tojást venni. annál nincs jobb, és tudnunk kell, hogy ha túl takarékosak vagyunk, a tészta könnyen szétfőhet.
A lisztet deszkára púpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az egyenként felütött 1 csapott kávéskanál sóval felvert tojásokat, és a pereméről körkörösen, apránként hozzákeverjük a lisztet. Ha szükséges néhány kanál hideg vizet. Erőteljes mozdulatokkal összegyúrjuk, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz. A kezdetben ragacsos tészta a gyúrás befejeztére simává, rugalmassá válik, túlságosan is, ezért cipókra formázva pihentessük fél órát. Ezután lisztezett deszkán a kívánt vastagságúra és formájúra nyújtjuk. A továbbiakban pedig a recept utasítása szerint járunk el.
Vidám változatos, szines tésztákat is készíthetünk, melyek némi szinezék használatával. Ez persze legyen természetes. Ugyanúgy készülnek mint az egyszerű gyúrt tészta, a fenti mennyiséget alapul véve.