Csípős trükkök,praktikák receptek mindenkinek...Tarts velem!

"Amit ma megehetsz, ne fagyaszd holnapra...! "


Imádom az Olasz konyhát!!!! Szerintem sokan vannak így ezzel. Ezek a receptek eredeti Itáliai ízeket elevenítik fel. Kóstoljátok meg mindet.



Gyúrt tészta készítése alaprecept:

Szinte minden eredeti olasz tésztaétel alapja a gyúrt tészta. Ebből készül a cannelloni, lasagne, tortellini és persze mindenféle metéltek. Aki szeretné elsajátítani például a szines tészták készítését, hát akkor annak is itt a helye. Én kipróbáltam őket, nagyon egyszerű, meg sem közelíti a boltit. A család is szereti, rólam nem is beszélve!!!



A jó minőségű tésztához 100g lisztre 1 tojást számítunk. A tojás mennyiségét vízzel pótolva lehet csökkenteni. De mért is tennénk, mikor nálunk is lehet jó minőségű házi tojást venni. annál nincs jobb, és tudnunk kell, hogy ha túl takarékosak vagyunk, a tészta könnyen szétfőhet.

A lisztet deszkára púpozzuk, a közepébe mélyedést készítünk, beleöntjük az egyenként felütött 1 csapott kávéskanál sóval felvert tojásokat, és a pereméről körkörösen, apránként hozzákeverjük a lisztet. Ha szükséges néhány kanál hideg vizet. Erőteljes mozdulatokkal összegyúrjuk, amíg szép fényes, hólyagos nem lesz. A kezdetben ragacsos tészta a gyúrás befejeztére simává, rugalmassá válik, túlságosan is, ezért cipókra formázva  pihentessük fél órát. Ezután lisztezett deszkán a kívánt vastagságúra és formájúra nyújtjuk. A továbbiakban pedig a recept utasítása szerint járunk el.

Vidám változatos, szines tésztákat is készíthetünk, melyek némi szinezék használatával. Ez persze legyen természetes. Ugyanúgy készülnek mint az egyszerű gyúrt tészta, a fenti mennyiséget alapul véve.

  1. Zöld tésztához:  250g párolt áttört spenót vagy mélyhűtöttből 100g. Erős tűzön állandó kevergetéssel megszikkasztjuk. Ne aggódjunk, az ízén nem érzünk semmit.
  2. Piros tésztához:  A tojásokat simára keverjük 1 evőkanál paradicsompürével.
  3. Sárga tésztához:  200g sütőben sült vagy párolt, áttört sütőtök.
  4. Rózsaszines lilás tésztához:  100-200g (árnyalattól függően) héjában főtt, áttört cékla.


Weblap látogatottság számláló:

Mai: 10
Tegnapi: 11
Heti: 21
Havi: 28
Össz.: 20 571

Látogatottság növelés
Oldal: Olasz receptek
Csípős trükkök,praktikák receptek mindenkinek...Tarts velem! - © 2008 - 2024 - chilli-bar.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »