Csípős trükkök,praktikák receptek mindenkinek...Tarts velem!

"Amit ma megehetsz, ne fagyaszd holnapra...! "



Gondolom mindenkinek vannak saját szuper muffin receptjei, de íme egy kis segítség ,hogy garantáltan jól sikerüljön a sütitek!



   A muffin nagyon egyszerűen elkészíthető süti. Az a legjobb benne, hogy mindenki a saját ízlése szerint alakíthatja. Ez az alaprecept magában is tuti, de ha van egy kis merszed, turbózd fel nyugodtan. Én is mindíg ezt teszem.


Muffin alaprecept

Hozzávalók:  3 bögre finomliszt

                     5 teáskanál sütőpor

                     1 teáskanál só

                     1 evőkanál cukor

                     50 g vaj

                     3 felvert tojás

                     1 és fél bögre tej



  1. A lisztet, sütőport, valamint a sót szitáld bele egy edénybe, majd keverd hozzá a cukrot. Ujjaddal fúrj egy lyukat a közepébe.
  2. Olvaszd meg a vajat, a tojásokat pedig verd picit fel. A vajat s a tojást öntsd a lisztes keverék közepébe, s keverd össze az alapanyagokat.
  3. A masszát kanalazd a kivajazott, mély formák 3/4-éig, majd süsd őket 200 fokon 15 percig vagy tűpróbáig.



Ha nincs még muffinsütő formád, megteszi a hagyományos kosárkaforma is. Esetleg a merev falú muffinpapír.


A következő muffin a kislányom kedvence. Ahogy sütöm, Ő úgy tömi magába. Szerintem Te is szeretni fogod.


Cseresznyés-csokis muffin

Hozzávalók:  10 darabhoz

                     1 1/2 bögre finomliszt

                     3 teáskanál sütőpor

                     1/2 bögre cukor

                     100 g vaj

                     2 tojás

                     3/4 bögre cukor

                     3/4 bögre cukrozott magozott

                     cseresznye



  1. Szitáld össze a lisztet, kakaóport, valamint a sütőport, majd keverd hozzá a cukrot, s ujjaddal fúrj egy lyukat a keverék közepébe.
  2. Olvaszd meg a vajat, a tojást pedig keverd ki a tejjel.
  3. A vajat, a tojásos masszát, valamint a cseresznyét tedd a lisztes edénybe, s gyengéden keverd el.
  4. A tésztát kanalazd a kivajazott edények 3/4 részéig, majd süsd 190 fokon 20 percig vagy tűpróbáig. 



Cseresznyebefőttből is készíthetjük, de ebben az esetben nem kell megcukrozni.

Pikánsá teheted a tésztát,ha a tejben elkeversz egy teáskanál mandula aromát. Én apróra tört csokival bolondítom meg.


Banános-csokis muffin

 Hozzávalók:  12 darabhoz

                      1 nagy érett banán

                      250 ml tej

                      1 tojás

                      60 g vaj

                      180 g liszt

                      2 teáskanál sütőpor

                      120 g cukor

                      120 g tört csoki



  1. Pürésítsd a banánt, majd add hozzá a tejet, tojást, és az olvasztott vajat. Ezeket alaposan keverd össze.
  2. A lisztet szitáld bele a banános keverékbe, majd tedd hozzá a cukrot és a tört csokit. Óvatosan keverd el.
  3. A tésztát kanalazd a jól kivajazott formák 3/4 részéig, majd süsd őket190 fokon 20 percig vagy tűpróbáig.



A muffinokat díszítheted sütés után cukormázzal, olvasztott csokival, esetleg gyengén felvert tejszínnel is. Nagyon feldobja!


A következő két recept nekem a karácsonyi hangulatot idézi. Az illatos fahéj és fűszerek mindíg elvarázsolnak. Próbáljátok ki ezeket is, nem fogtok csalódni.


Almás-diós muffin

Hozzávalók:  12 darabhoz

                      1 3/4 bögre finomliszt

                      3/4 teáskanál szódabikarbóna

                      1/4 teáskanál só

                      1/4 teáskanál őrölt fahéj

                      3/4 bögre cukor

                      2 felvert tojás

                      1/2 bögre olaj

                      1 teáskanál vanília aroma

                      1/2 bögre tört dió

                      1 1/2 bögre reszelt alma



  1. A lisztet, sütőport, sót fahéjat szitáld össze, majd keverd hozzá a cukrot. Ujjaddal fúrj lyukat a keverék közepébe.
  2. A tojást, olajat keverd össze a vanília aromával, majd öntsd a lisztes keverék közepébe, s add hozzá az almát és a diót.
  3. A masszát kanalazd az alaposan kivajazott formák 3/4 részéig, majd süsd 190 fokon 20 percig vagy tűpróbáig.



Én legtöbbször muffinpapírt is használok, mert így tuti hogy nem ragad a tészta a formába. Ráadásul jól is mutatnak benne a kis sütik, a papírból pedig könnyen kivehetjük őket.



Cukros- fűszeres muffin

Hozzávalók:   9 darabhoz

                      2 bögre finomliszt

                      3 teáskanál sütőpor

                      1/4 bögre cukor

                      50 g vaj

                      3 tojás

                      3/4 bögre tej


Rátéthez:      1/4 bögre cukor

                      1 teáskanál fűszerkeverék

                      ( szegfűbors, fahéj, szegfűszeg,

                      szerecsendió, gyömbér )

                      1 teáskanál fahéj



  1. A lisztet, valamint a sütőport szitáld össze egy edénybe, majd keverd bele a cukrot, s az ujjaddal fúrj egy lyukat a közepébe.
  2. Olvaszd meg a vajat, a tejet pedig keverd ki a tojással. Ezt a keveréket, és a vajat öntsd a liszthez, s óvatosan dolgozd össze.
  3. A tésztát kanalazd bele a kivajazott formák 3/4 részéig, majd szórd meg a rátéttel. 190 fokon15 percig süsd vagy tűpróbáig.



Ha akarod, rátét helyett használhatod a mézes süti fűszerkeveréket is.



Sajtos muffin

Hozzávalók:   12 darabhoz

                      1 1/2 bögre erős ízű

                      reszelt sajt

                      2 bögre finomliszt

                      4 teáskanál sütőpor

                      1/4 teáskanál só

                      1/4 teáskanál mustárpor

                      frissen őrölt feketebors

                      2 tojás

                      1 bögre tej

                      1/4 bögre szezámmag



  1. A lereszelt sajtot tedd egy edénybe. Add hozzá az átszitált lisztet, sütőport, s keverd hozzá a sót, mustárport, valamint a frissen őrölt borsot.
  2. A tojást verd fel tejjel, a lisztes keverékbe csinálj mélyedést, a tojásos masszát pedig öntsd bele.
  3. A tésztát kanalazd a kivajazott formák 3/4 részéig, szórd meg szezámmaggal. Süsd 200 fokon 12-15 percig vagy tűpróbáig.



Nagyon szeretem a sós muffinokat is. Akár reggelire, akár köretként is fogyasztható. Isteni!!!



Szalonnás-sajtos muffin

Hozzávalók:   12 darabhoz

                      4 vékony szelet, aprított

                       császárszalonna

                      1 felvert tojás

                      1 bögre tej

                      1/4 bögre étolaj

                      2 evőkanál petrezselyem

                      2 bögre, 1 teáskanál sütőporral

                      elkevert finomliszt

                      90 g erős ízű reszelt sajt



  1. A szalonnát közepes lángon, állandó keverés mellett süsd pirosra, vedd ki a serpenyőből, csöpögtesd le.
  2. A tejet, olajat, tojást és a petrezselymetkeverd össze. A lisztetkeverd össze a sajttal, majd a szalonnával együtt tedd a tojásos masszába.
  3. Kanalazd a tésztát 12 db kivajazott formába, 180 fokon süsd 20-25 prcig vagy tűpróbáig.



A következő recept Olaszországot idézi.



Paradicsomos muffin bazsalikommal

Hozzávalók:   12 darabhoz

                       2 bögrefinomliszt

                       3 teáskanál sütőpor

                       1 teáskanál cukor

                       1/2 teáskanál só

                       2 tojás

                       3 evőkanál olaj

                       1 bögre tej

                       2 evőkanál bazsalikom

                       1/4 bögre lecsöpögtetett

                       olajos aszalt paradicsom



  1. A lisztet, sütőport, valamint a sót szitáld össze egy edénybe, majd keverj hozzá cukrot, ujjaddal csinálj lyukat a közepébe.
  2. A tojást keverd ki a tejjel és az olajjal, majd öntsd a liszthez, s add hozzá a paradicsomot és a bazsalikomot. Keverd óvatosan össze.
  3. A tésztát kanalazd a kivajazott formákba,190 fokon 10-15 percig süsd.



Jó étvágyat!!!



Kókusz-muffin:

Hozzávalók:   12 darabhoz

                       7 dkg vaj

                       15 dkg porcukor

                       10 dkg kókusztejpor

                       10 dkg kókuszreszelék

                       1 citrom héja és leve



Megolvasszuk a vajat. A tojásfehérjéből habot verünk. A porcukrot összekeverjük a tejporral és a kókuszreszelékkel. A kókuszos cukorhoz hozzáreszeljük a citrom héját, és ezt a keveréket hozzáforgatom a fehérjéhez. Végül belecsurgatom a citrom levét, majd hozzákeverem az olvasztott vajat. 20 percig süssük, míg a teteje aranybarna nem lesz.



Weblap látogatottság számláló:

Mai: 5
Tegnapi: 2
Heti: 5
Havi: 12
Össz.: 20 555

Látogatottság növelés
Oldal: Muffinok
Csípős trükkök,praktikák receptek mindenkinek...Tarts velem! - © 2008 - 2024 - chilli-bar.hupont.hu

Ingyen weblap készítés, korlátlan tárhely és képfeltöltés, saját honlap, ingyen weblap.

ÁSZF | Adatvédelmi Nyilatkozat

X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »